China bouwt mee aan Heinekens duurzame droom

heineken

13-01-2016 09:10 | Door: Thijs ten Brinck

Het Chinese techconcern BYD heeft voor de Nederlandse distributiecentra van Heineken duurzame mobiliteitsoplossingen en zonnepanelen geleverd.

BYD bouwt in China elektrische auto’s, zonnepanelen en accusystemen. In December nam Heineken op zijn acht Nederlandse distributiecentra in totaal 3 megawatt aan zonnepanelen van BYD in gebruik. 

heineken

PV Tech schrijft dat BYD naast de zonnepanelen ook elektrische transport- en logistiekoplossingen heeft geleverd.

Een totaal van tien elektrische vrachtwagens en heftrucks zal gebruik maken van de zonnestroom afkomstig van acht daken van de bierbrouwer.

De systemen van BYD, voluit Build your dreams, helpen Heineken zijn duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. In 2020 wil Heineken voor driekwart klimaatneutraal opereren in zijn distributiecentra.

Het Renewables Europe Fund van Triodos investeerde mee in het project.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Triodos, BYD, PV Tech | Foto: Heineken

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie