Israëlische biogasinstallatie maakt koken veiliger

14-01-2016 12:04 | Door: Chris Thijssen

Een Israëlische start-up heeft een installatie ontwikkeld waarmee particulieren organisch afval kunnen verwerken tot biogas en compost. Hiermee kan een huishouden zijn CO2-uitstoot met 6 ton per jaar verminderen.

Met HomeBiogas, zoals de installatie heet, kunnen particulieren keukenafval en dierlijke mest omzetten in biogas en vloeibare meststof. Het biogas kan worden gebruikt voor koken, het verwarmen van water en verlichting.

De installatie kan dagelijks tot 6 liter voedselafval of tot 15 liter dierlijke mest vergisten. Hiermee produceert HomeBiogas per dag 10 liter meststof en genoeg biogas voor het koken van drie maaltijden, stellen de bedenkers. Een huishouden zou met het apparaat jaarlijks 1.000 kilo voedselafval per jaar kunnen vergisten om zijn CO2-uitstoot met 6 ton te reduceren.

Crowdfunding

De start-up haalde onlangs zijn crowdfunding-streefbedrag van $ 100.000 binnen via Indiegogo. Met deze financiering willen de bedenkers HomeBiogas ook beschikbaar maken voor mensen in ontwikkelingslanden.

In dergelijke landen koken mensen vaak met simpele fornuizen, die worden verwarmd door hout, landbouwafval of kolen te verbranden. Deze methode veroorzaakt schadelijke bijproducten. Met HomeBiogas willen de makers mensen minder afhankelijk maken van dit soort methodes.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: HomeBiogas

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie