Zonnepark Dordrecht op oude stortplaats

14-01-2016 19:20 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De voormalige stortplaats Crayestein krijgt een nieuwe bestemming als zonnepark. Het zonnepark moet achthonderd huizen voorzien van energie. De zonnepanelen worden geplaatst door Energiecoöporatie Dordecht (ECD).

De aanleg van het zonnepark is een intitiatief van ECD, dat is opgericht als samenwerking tussen de gemeente Dordrecht en het afval- en energiebedrijf HVC Groep. Het park van 11.250 zonnepanelen gaat 2,5 miljoen kilowattuur genereren. Dit staat gelijk aan het energieverbruik van achthonderd woningen.

De zonne-energie moet een bijdrage leveren aan het doel van de gemeente Dordrecht om in 2050 energieneutraal te zijn. Ook leidt de aanleg van het zonnepark ertoe dat er ruim 1.500 ton minder CO2 wordt geproduceerd.

Het plan is om eind 2016 te starten met de bouw van het Crayestein-zonnepark. Het zonnepark heeft volgens de gemeente een rendabel exploitatiemodel voor minimaal twintig jaar. De opbrengst hiervan wordt vervolgens in nieuwe duurzaamheidsprojecten gestoken. 

Stortplaatsen krijgen herbestemming

Crayestein is niet de enige stortplaats in Dordrecht waar plannen zijn voor een zonnepark. Er is ook een initiatief gestart voor de plaatsing van zonnepanelen op de oude stortplaats Transberg. 

In de Achterhoek is al eerder een voormalig stortplaats geopend als zonnepark. Met 36.000 zonnepanelen is zonnepark Azewijn een van de grootste zonneparken in Nederland.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: HVC Groep, Pfixx Solar | Foto: HVC Groep

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie