Minibatterij laadt smartphone in enkele seconden op

Minibatterij laadt smartphone in enkele seconden op

18-04-2013 15:34 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een smartphone binnen een paar seconden opladen? Dat kan met een nieuwe krachtige batterij van slechts een paar millimeter groot.

Dit stellen wetenschappers van de University of Illinois uit de Verenigde Staten. Zij ontwikkelden een krachtige batterij, die volgens hen voor een doorbraak  in de wereld van batterijen zal zorgen. De onderzoekers beweren dat het de krachtigste batterij ter wereld is.

De batterij kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld elektrische auto’s of dienen als energieopslag – een belangrijke innovatie die kan helpen om een terugkerend probleem van hernieuwbare energie op te lossen. Wat misschien nog het meest tot de verbeelding spreekt, is dat dankzij deze batterij smartphones duizend keer sneller kunnen worden opgeladen. Daarnaast kan elektronica ook kleiner worden, vanwege het mini-formaat van de batterij.

De kleine batterij is driedimensionaal, waardoor er meer ruimte is voor chemische reacties en de batterij dus krachtiger wordt. De batterij moet nog wel verder worden ontwikkeld, hij verliest namelijk na vijftien oplaadbeurten al één derde van zijn gehele capaciteit en is nog niet geheel veilig. Daarnaast moet de nieuwe innovatie commercieel interessant worden: de productiekosten zijn nu nog veel te hoog.

Foto: Phil Roeder via Flickr.com

Bron: Nu.nl

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie