Zuid-Hollands burgerwindpark Qurrent klaar voor gebruik

windpark

19-01-2016 10:28 | Door: Thijs ten Brinck

Energiecoöperatie Qurrent neemt eind januari 2016 met zijn leden een nieuw windpark in gebruik. Het duurzame energieproject levert genoeg elektriciteit voor 8.000 huishoudens.

Het Zuid-Hollandse windpark Hellegatsplein is deels gefinancierd door huishoudens. Qurrent komt hiermee tegemoet aan gezinnen die geen ruimte hebben om zonnepanelen te installeren maar wel duurzaam eigen stroom op willen wekken. Als het bovengemiddeld hard waait is het voordeel voor de deelnemers.

Bij de opening van het burgerwindpark op 28 januari 2016 bestaat het project uit vier windmolens, met een vermogen van 3 megawatt per stuk. Als het windpark ‘uitverkocht’ is wil Qurrent het project uitbreiden, plannen voor nog twee windturbines zijn vorig jaar al besproken.

Stroom tegen inkoopprijs

Qurrent staat in de laatste groenstroomranglijst van de Comsumentenbond en Hivos voor het derde jaar in de top 3. Net als de start-ups Vandebron en Zelfstroom levert Qurrent elektriciteit en gas tegen de inkoopprijs.

“Wij willen zo min mogelijk energie leveren, want wij willen onze klanten helpen met besparen en zelf opwekken”, zei Richard Klatten in gesprek met DuurzaamBV Radio. Qurrent opereert als coöperatie en ontwikkelt of koopt voortdurend duurzame opwekcapaciteit om het groeiende klantenbestand van duurzame energie te voorzien. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Qurrent | Foto: m.prinke, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie