China plaatst windpark op 3,5 kilometer hoogte

windpark

21-01-2016 07:17 | Door: Thijs ten Brinck

De Spaanse windturbinebouwer Gamesa levert 24 windturbines voor een opvallend project in het zuiden van China.

Gamesa levert voor het Chinese windpark 24 windmolens met een vermogen van 2 megawatt. De turbines zijn geoptimaliseerd voor het opwekken van windenergie in ijle lucht.

Windpark ondanks ijle lucht en lage temperatuur

De Chinese ontwikkelaar Concord New Energy plaatst de windmolens op 3.400 meter boven zeeniveau.

Behalve voor de lage luchtdichtheid heeft Gamesa de windturbines ook aangepast om de lage temperaturen ter plaatse te weerstaan. De Spaanse producent levert de turbines in mei en verwacht dat het Cangfang-windpark in de tweede helft van 2016 in bedrijf komt.  

Gamesa zette eerder ook al in op de windturbinemarkt voor lagere windsnelheden. Nu in veel landen de meest aantrekkelijke locaties voor windparken langzaam maar zeker in gebruik zijn, loont het voor windmolenmakers om turbines te ontwerpen en ontwikkelen voor minder windrijke of qua installatie en onderhoud lastigere gebieden.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Gamesa | Foto: Gamesa

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie