Consortium wil voor 2030 duurzame energie over de hele wereld

20-01-2016 19:25 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Door middel van zonne-energie wil International Renewable Energy Agency (Irena) zich inzetten om de doelen van de conferentie in Parijs te behalen.

Irena is een samenwerking tussen meerdere regeringen, waarbij de Europese Unie met 139 staten is betrokken. De organisatie heeft als doel om landen te ondersteunen bij hun transitie naar duurzame energie. Samen met het Terrawatt-initiatief gaat Irena zich inzetten om de doelen te behalen tijdens COP21-conferentie in Parijs zijn afgesproken. Het consortium zegt de COP21-doelen te behalen door duurzame energie te gaan promoten.

Het initiatief wil 1000 gigawatt aan zonnepanelen voor 2030 over de hele wereld plaatsen. Om dit te realiseren, gaat het Terrawatt-initiatief de komende jaren $ 1 biljard investeren. Het Terrawatt-initiatief wordt geleid door Isabelle Kocher, plaatsvervangende CEO van het Franse energiebedrijf Engie

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: IRENA Newsroom | Foto: Activ Solar Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.



Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie