KPMG: ‘Thuisaccu al binnen 2 jaar rendabel’

zonnepanelen

22-01-2016 09:47 | Door: Thijs ten Brinck

Consultancybureau KPMG verwacht dat huishoudens in Groot-Brittannië al in 2017 geld kunnen verdienen met stroomopslagsystemen voor thuisgebruik.

Britse huishoudens die nu al zonnepanelen op het dak hebben liggen kunnen volgens KPMG een accusysteem dat ze in 2017 installeren in 2023 hebben terugverdiend. Dat schrijft de Britse brancheorganisatie Renewable Energy Association (REA) op basis van een rapport dat de REA samen met consultancybureau KPMG heeft opgesteld.

Grotere accu's zijn nu al aantrekkelijk

“2016 zal het doorbraakjaar voor energieopslag zijn, en de groei van decentrale energieproductie zal alleen maar doorzetten”, zegt Nina Skorupska, directeur van REA. “Dit rapport toont aan dat energieopslag in bepaalde markten nu al uit kan, en dat elektriciteitsopwekking met aardgas en kernenergie juist overheidssteun nodig heeft.“

Volgens Skorupska kijken veel spelers in de duurzame sector uit naar het moment dat subsidies voor alle energiebronnen vervallen. Sinds de laatste verkiezingen in Groot-Brittannië zijn de stimuleringsprogramma’s voor zonne-energie in het land afgebouwd. Tegelijkertijd zijn accu’s veel sneller dan verwacht goedkoper geworden.

Die ontwikkelingen samen maken dat het voor Britse huishoudens, die nu al beschikken over zonnepanelen, binnen twee jaar economisch aantrekkelijk is om deze zonnepanelen aan te sluiten op een eigen accusysteem.

Op grootschalige opslagsystemen hoeven we volgens de REA niet eens twee jaar te wachten. Bedrijven als AES installeren nu al accupakketten die met megawatts aan vermogen het elektriciteitsnet op een economische manier ondersteunen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: REA | Foto: James Cridland, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie