Wankelend Abengoa zet bioenergietak voor € 1 mrd te koop

abengoa

22-01-2016 16:18 | Door: Thijs ten Brinck

Het Spaanse duurzame energieconcern Abengoa zet zijn activiteiten op het vlak van biomassa en biobrandstoffen te koop om een faillissement af te wenden.

Abengoa zet zijn divisie Abengoa Bioenergy te koop. Met de verkoop hoopt het concern in totaal € 1 mrd op te halen. Abengoa houdt er rekening mee dat het de bio-energieactiviteiten in Europa, Brazilië en de Verenigde Staten in drie aparte delen zal verkopen.

Focus op engineering, zonprojecten en energie-efficiëntie 

Het Spaanse bedrijf raakte eind 2015 in financiële nood door een opgebouwde schuldenlast die te zwaar op het concern drukt. Om op de korte termijn aan financiële verplichtingen te voldoen, stoot het bedrijf verschillende eigendommen en divisies af.

Naast de bio-energiedivisie zijn dat onder andere vastgoed en projecten Spanje en het Midden-Oosten. Met de verkoop van het hoofdkantoor in Sevilla hoopt het concern € 150 mln op te halen.

Abengoa wil zich na een reorganisatie focussen op engineeringwerk en energieoptimalisaties voor klanten en op de ontwikkeling van eigen zonnecentrales in het thuisland en het Midden-Oosten.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: El Economista, via BiofuelsDigest | Foto: Ministerio Bienes Nacionale, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie