Is Abu Dhabi in 2026 duurzamer dan New York?

25-01-2016 12:26 | Door: Aveline Bies

Abu Dhabi steekt per hoofd van de bevolking vier keer zoveel geld in de financiering van schone energieprojecten als de staat New York.

De staat New York maakt $ 5 mrd vrij voor het Clean Energy Fund, dat een looptijd van tien jaar heeft. De staat wil de globale hub worden voor innovaties binnen de hernieuwbare energie.

Het meeste geld besteedt New York aan initiatieven die al bestaan en die zich richten op het stimuleren van de vraag naar hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en het opschalen van de opbloeiende sectoren. New York wil in 2030 voor 50 procent op hernieuwbare energie draaien.

Duurzaam naast olie

De National Bank of AAbu Dhabi (NBAD) van De Verenigde Arabische Emiraten investeert $ 10 mrd in duurzame energieprojecten, ook voor de komende tien jaar. 

Het rapport ‘Financing the Future of Energy’ van de bank voorspelt een groot gat tussen energieaanbod en -vraag in de Golf, vooral in de vorm van elektriciteit. Met de investeringen hoopt NBAD dit gat te dichten.

De aardolierijke Arabische Emiraten, met 9,4 miljoen inwoners, investeren zo opvallend genoeg per hoofd van de bevolking vier keer meer in duurzame energie dan de staat New York (19,8 miljoen inwoners). 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: nbad.com, nyserda.ny.gov | Foto: Mike Lewinski, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Aveline Bies

Stagiaire DuurzaamBedrijfsleven Media. Geïnteresseerd in internationale ontwikkelingen en duurzaamheid. Met belangstelling voor de wisselwerking tussen duurzame innovaties en de samenleving.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie