Start-up pakt € 4 mln voor energieopslag met grafeen

skeleton

28-01-2016 08:01 | Door: Thijs ten Brinck

Het Europese incubatorprogramma Kic InnoEnergy investeert € 4 mln in de Estse start-up Skeleton Technologies.

Skeleton Technologies maakt ultracapacitors, condensators voor energieopslag, op basis van grafeen. De technologie is al toegepast in projecten van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA en in remenergiesystemen voor vrachtwagens.

skeleton

Kic InnoEnergy ziet voor het concept ook kansen voor grootschalige stroomopslag.

“We geloven dat deze technologie een gamechanger kan zijn voor de Europese energiesector”, zegt Kenneth Johansson, CEO of KIC InnoEnergy Sweden. “Energieopslag is van belang in smart buildings en slimme energienetwerken.”

Met de investering van Kic InnoEnergy, onderdeel van een financieringsronde die in totaal bijna € 10 mln opbracht, kan Skeleton zijn ontwikkeling doorzetten.

De start-up mikt voor 2020 op een energieopslagcapaciteit van 20 wattuur per kilo. Ook het verhogen van de vermogensdichtheid van het materiaal is een speerpunt voor Skeleton.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Kic InnoEnergy | Foto's: Kic InnoEnergy

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie