1.000 reserveringen voor Tesla’s thuisaccu in de Benelux

eneco

03-02-2016 13:45 | Door: Thijs ten Brinck

Energiebedrijf Eneco levert in Nederland en België de eerste Powerwall-thuisaccu's van Tesla. Teslatopman Elon Musk heeft aangekondigd dat zijn bedrijf nog dit jaar een update van de Powerwall presenteert.

In maart komen de eerste containers met thuisaccu’s van Tesla Nederland binnen. Van de ongeveer 200 stuks gaat volgens Dirk-Jan Middelkoop van Eneco 80 procent van de eerste zending naar België.

Belgen met zonnepanelen betalen boven een bepaalde grens een capaciteitsvergoeding voor het extra gebruik van de elektriciteitsnetten. Met de Powerwall blijven deze huishoudens onder die grens, waarmee de Powerwall een aantrekkelijke investering is. In Nederland is de vraag naar thuisopslag dankzij de onbegrensde salderingsregeling kleiner.

In december 2015 kondigde Eneco aan de Powerwall als eerste voor de Benelux te mogen leveren, voor een prijs van € 3.675 exclusief BTW. Sindsdien reserveerden ongeveer 1.000 potentiële klanten een Tesla thuisaccu bij Eneco.

Powerwall 2.0

Het merendeel van deze duizend geïnteresseerden zal nog even moeten wachten. De Powerwall is voor de komende maanden wereldwijd zo goed als uitverkocht.

Terwijl Tesla nu in Australië, Duitsland, thuisland de Verenigde Staten en de Benelux pas net de eerste Powerwalls uitlevert, heeft Elon Musk aangekondigd al in juli of augustus 2016 een ‘Powerwall 2.0’ te lanceren.

Wat deze nieuwe versie meer kan, maakt Musk niet duidelijk. Verschillende Amerikaanse techsites speculeren dat het om het gebruik van accucellen uit de gigafabriek van Tesla gaat. Die hebben een hogere capaciteit dan de cellen die Tesla nu bij Panasonic betrekt.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: The Verge | Foto: Eneco

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie