13% van energie EU uit hernieuwbare bron

13% van energie EU uit hernieuwbare bron

01-05-2013 10:38 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In 2011 haalde de Europese Unie 13 procent van het energiegebruik uit duurzame bronnen zoals waterkracht en zonne- en windenergie. Een stijging van bijna één procent ten opzichte van 2010.

Dit blijkt uit cijfers Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek. In 2004 bedroeg het aandeel hernieuwbare energie nog 7,9 procent, oplopend naar zo'n 12,1 procent in 2010. De EU heeft voor 2020 de doelstelling om 20 procent van de energie uit hernieuwbare bronnen te halen.

In alle Europese lidstaten steeg het aandeel duurzame energie. Bij sommige landen meer dan andere: Zweden wordt inmiddels voor 46,8 procent voorzien, Litouwen 33,1 procent en Finland 31,8 procent. De rode lantaarndragers zijn Nederland, België en Luxemburg met respectievelijk 4,3, 4,1 en 2,9 procent.

Bron: IPS

Foto: Aaron Landry via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie