Eneco gaat thuisaccu's verkopen met zonnestart-up Zon-IQ

zonnepanelen

05-02-2016 14:38 | Door: Thijs ten Brinck

Energiebedrijf Eneco heeft de Nederlandse start-up Zon-IQ volledig ingelijfd. Eerder had Eneco al een belang van 25 procent in het bedrijf.

Al sinds 2012 trekken Eneco en de start-up samen op met advies over en de installatie van zonnepaneleninstallaties aan Nederlandse huishoudens. In dat jaar nam het energieconcern ook al een minderheidsbelang in Zon-IQ.

Zonnepanelen en thuisaccu in één pakket.

Nu versterkt Eneco zijn positie op de consumentenmarkt voor zonnepanelen met de volledige overname van de zonnepanelen-ontzorger. Met de overname wil Eneco het dienstenaanbod van Zon-IQ vergroten.

"Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van zonnepanelen en de Powerwall-batterij van Tesla. Inclusief advies, installatie en onderhoud”, zegt Erik van Engelen, directeur Eneco Consumenten. "Zonne-energie maakt in onze ogen, samen met bijvoorbeeld energieopslag en warmtepompen, een cruciaal deel uit van het energiehuis van de toekomst."

Sinds de start van de samenwerking installeerden Zon-IQ en Eneco al bij meer dan 100.000 huishoudens in Nederland zonnepanelen. Bij het overgenomen bedrijf werken ongeveer veertig mensen. Hoeveel Eneco voor de overname heeft betaald, maakt het bedrijf niet bekend.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Eneco | Foto: Eneco

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie