Hernieuwd RWE steekt € 130 mln in duurzame start-ups

RWE

10-02-2016 10:06 | Door: Thijs ten Brinck

Het Duitse energieconcern RWE, in Nederland eigenaar van Essent, richt een eigen fonds op voor deelnemingen in energiestart-ups.

Dat maakte Peter Terium, topman van het Duitse bedrijf, bekend tijdens een bezoek aan Californië. RWE’s New Ventures-tak, gevestigd in Silicon Valley, zal de € 130 mln gebruiken voor investeringen in vooral Amerikaanse jonge bedrijven. Techniek uit de Verenigde Staten wil RWE ook in Europa toepassen.

Enorme klantenbasis voor slimme diensten

“Er zijn vele slimme start-ups actief in onze sector”, zegt Terium. “Maar wij hebben 23 miljoen klanten, en we weten precies wat ze willen.” RWE investeerde in de Verenigde Staten al in energieopslagstart-up Stem en in het laadpalennetwerk van KnGrid.

RWE heeft zich net als zijn concurrent E.on voorgenomen om het concern te splitsen in een productietak met vooral conventionele energiecentrales en een duurzame dienstentak die alle hernieuwbare energieactiviteiten en de energiedistributie voor zijn rekening neemt.

Eerder maakte Essent bekend dat het RWE-dochterbedrijf na de splitsing in de duurzame helft van het Duitse concern terechtkomt. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: RWE, GreentechMedia | Foto: BB.12069, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie