Enschedese smart grid-bouwer maakt sterke groei door

10-02-2016 07:51 | Door: Thijs ten Brinck

Het Enschedese bedrijf Locamation ontwikkelt software voor energienetbeheerders. Met de toename van hernieuwbare energieprojecten groeit ook de vraag naar de diensten van de specialist.

Locamation helpt netbeheerders als Liander en Enexis, maar ook collega’s in Scandinavië, Duitsland en de rest van Europa met de automatisering van elektriciteitsnetten. Het bedrijf zoekt op korte termijn 25 nieuwe analisten, programmeurs en verkopers.

Markt van € 60 mrd

“Bijna alle netbeheerders staan voor grote investeringen in schakelstations”, zegt Brian Fischer, directeur van Locamation in de Tubantia. De markt is volgens Fisher enorm: “Er gaat € 60 mrd per jaar in om.”

Het groeiende aandeel fluctuerende wind- en zonnestroom op de netten vraagt een nieuwe benadering van het stroomnetbeheer. Locamation levert systemen die de staat van ondergrondse kabels monitoren en die schakelstations op afstand bestuurbaar maken.

Netwerkbedrijf Alliander en investeringsmaatschappij Yellow & Blue hebben een aandeel in de Enschedese smart grid-expert. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Tubantia, Locamation | Foto: Sarah Murray, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie