100 megawatt getijdenenergie voor Noord-Ierland

golven

10-02-2016 18:24 | Door: Thijs ten Brinck

Het Britse bedrijf DP Energy en het Belgische Bluepower vragen een vergunning aan om voor de Noord-Ierse kust een getijdencentrale te bouwen.

De bouw van het Fair Head Tidal-project begint in de plannen in 2018. Bij oplevering in 2020 produceert de duurzame energiecentrale genoeg elektriciteit voor 70.000 Ierse huishoudens.

Duurzame getijdenenergie voor 70.000 Ierse gezinnen

DP Energy en Bluepower mikken op een totaal van 100 megawatt aan geïnstalleerd vermogen, op te wekken met waterkrachtturbines gemonteerd op de zeebodem.

Deze turbines zien er uit als conventionele windturbines, die uit de vrij getijdenstroming in het gebied hernieuwbare stroom produceren.

In hetzelfde gebied wil het Ierse energieconcern Gaelectric een grote energieopslagcentrale met een capaciteit van 330 megawatt bouwen. Deze CAES-opslag zou naast met stroom uit windparken ook met de energie uit het getijdenproject opgeladen kunnen worden.

De realisatie van het Fair Head Tidal-project zal naar verwachting £ 400 mln (€ 510 mln) vergen. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Tidal Energy Today, BusinessGreen | Foto: horslips5, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie