€ 2 mln voor groei energiestart-up Vandebron in Amsterdam

15-02-2016 12:15 | Door: Fitria Jelyta

De Nederlandse energiestart-up Vandebron krijgt een investering van € 2 mln van het Amsterdamse Klimaat- en Energiefonds (Akef). Hiermee wil de start-up meer klanten werven in Amsterdam.

Dat schrijft het Parool. De energiestart-up Vandebron verbindt producenten van duurzame energie direct met klanten. Zo kan de consument via Vandebron een duurzame stroomproducent kiezen waar hij zich het best bij voelt. Verder zegt Vandebron met het businessmodel een belangrijke rol te willen spelen in de transitie naar een autonome energievoorziening.

Met de investering van € 2 mln van Akef moet het aantal klanten van Vandebron in Amsterdam toenemen, waardoor ook de vraag naar duurzame energie in de regio zal stijgen. Daarnaast maakt een toename van lokale afnemers van duurzame energie het mogelijk om nieuwe windmolens en zonnepanelen in en om de stad te realiseren. Dat stelt de energiestart-up.

Scherpe energietarieven

Volgens Vandebron verdient de groene stroomproducent per opgewekte kilowatt 10 tot 20 procent meer dan die normaal op de markt voor de energie zou ontvangen. Het energiebedrijf zegt ook scherpe tarieven aan consumenten te kunnen bieden.

Het Parool meldt dat de investering van Akef aan Vandebron echter ironisch is, doordat het fonds is opgericht met de opbrengsten van de verkoop van het aandeel van de stad in energiebedrijf Nuon. Lokale afnemers van de traditionele energiebedrijven moeten overstappen op Vandebron om gebruik te kunnen maken van de diensten van de start-up.  

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Het Parool, RTL nieuws | Foto: Tripp, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie