TU Delft gaat voor 100 procent windenergie van Eneco

16-02-2016 09:40 | Door: Fitria Jelyta

De Technische Universiteit Delft (TU Delft) ondertekent een overeenkomst met energiebedrijf Eneco om de campus te verduurzamen door gebruik van 100 procent windenergie.

De TU Delft zegt vanaf januari 2017 enkel duurzaam opgewekte elektriciteit van Nederlandse bodem in te kopen. Zo moet groene stroom die afkomstig is van het windpark Eneco Lichterduinen de CO2-uitstoot van de Delftse campus met 60 procent terugdringen. Hiervoor heeft de universiteit samen met Eneco een contract ondertekend.

Zo moet het energiebedrijf de TU Delft voorzien van duurzame energie voor meer dan 70 procent van het stroomverbruik. Jaarlijks verbruikt de universiteit ruim 54 miljoen kilowattuur.

Naast de ingekochte windstroom, gebruikt TU Delft elektriciteit die afkomstig is van de eigen warmtekrachtkoppeling (WKK) en voor een klein deel van de zonnepanelen op de daken van de campus. Op 14 van de gebouwen van de TU Delft installeerde de universiteit in totaal 1,2 megawatt aan zonnepanelen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Eneco | Foto: Eneco (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie