Ierse start-up haalt € 47 mln op voor getijdenenergie

openhydro

17-02-2016 10:17 | Door: Thijs ten Brinck

De Ierse start-up OpenHydro heeft in een investeringsronde miljoenen aan groeigeld opgehaald om zijn ontwikkeling door te zetten en de eerste getijdenprojecten te realiseren.

OpenHydro ontwikkelt waterkrachtcentrales voor installatie op de zeebodem in kustgebieden met een sterke eb- en vloedwerking.

16 meter doorsnee

De ringvormige getijdenturbines met een doorsnee van 16 meter wekken stroom op uit de vrije zeestroming, zonder deze in te sluiten.

OpenHydro heeft de € 47 mln opgehaald bij bestaande investeerders, waaronder grootaandeelhouder DCNS.  Met het Franse marinebedrijf DCNS en het eveneens Franse energieconcern EDF ontwikkelt OpenHydro een getijdenproject voor de Franse kust. De eerste twee turbines van 2 megawatt zijn in dit project al geïnstalleerd. In totaal krijgt de getijdencentrale een vermogen van 14 megawatt.

Ook in Canada en voor de Britse kust werkt OpenHydro aan getijdenenergieprojecten. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: OpenHydro, Bloomberg | Foto: OpenHydro

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie