Tesla levert zonne-accu van 52 megawattuur voor Hawaii

hawaii

17-02-2016 12:12 | Door: Thijs ten Brinck

Tesla Energy, de stroomopslagdivisie van de Amerikaanse autobouwer Tesla, bouwt op Hawaii een groot opslagsysteem voor zonnestroom.

Duurzaam projectontwikkelaar SolarCity bouwt op het Hawaiiaanse eiland Kaua’i een zonnepark met een vermogen van 13 megawatt. 

4 uur na zonsondergang nog maximaal zonvermogen

Met de lokale energieleverancier Kaua'i Island Utility Cooperative (KIUC) is SolarCity overeengekomen om deze zonnecentrale ook van accuopslag te voorzien. SolarCity heeft de Powerpack-accu’s van Tesla geselecteerd voor deze klus.

Het accusysteem slaat met zijn opslagcapaciteit van 52 megawattuur de maximale stroomproductie van het zonnepark voor vier uur op. Na zonsondergang kan het systeem ook maximaal vier uur lang stroom leveren, bij een vermogen van 13 megawatt.

SolarCity heeft met KUIC een power purchase aggreement gesloten met een looptijd van 20 jaar. Daarin betaalt KUIC $ 0,145 per kilwattuur, slechts iets meer dan voor zonnestroom uit eerder gebouwde zonneparken zonder opslag. Eind 2016 zal het zonnepark met de accu operationeel zijn.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: KUIC | Foto: paul bica, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie