Fossiele tak E.on zet wel sterk in op duurzame laadpalen

easycharge

18-02-2016 10:19 | Door: Thijs ten Brinck

Het Duitse energieconcern Uniper investeert samen met concurrent RWE en de start-up Easycharge.me, beiden ook uit Duitsland, in de groei van elektrisch vervoer met slimme laadpunten.

RWE en Uniper gaan samenwerken aan het uitbreiden van de laadmogelijkheden voor elektrische auto’s in Duitse steden. Ze zoeken daarom toenadering tot gemeenten en wagenparkbeheerders van grotere private klanten.

bmwi

Als eerste resultaat van de samenwerking bouwen de twee energiebedrijven laadpunten in de Duitse stad Neumüster, ten noorden van Hamburg.

De start-up Easycharge.me, een dochter van Uniper, levert hier laadsystemen die in straatverlichting of in het dak van parkeergarages zijn te bouwen.

Compacte laadoplossing

Vooral de laatste optie is volgens RWE en Uniper aantrekkelijk. De Leviamp combineert een opvallende verlichting met een laadoplossing die uit het plafond naar beneden klapt. Als er een gewone benzine-auto parkeert zit de laadpaal dan ook niet in de weg.

Uniper en RWE hebben veel Duitse gemeentes als klant en verwachten met de producten van Easycharge.me een aantrekkelijk aanbod te kunnen doen.

Uniper is onlangs afgesplitst van het Duitse energieconcern E.on. Onder de oude naam produceert en levert E.on alleen nog duurzame energie, Uniper heeft alle kolencentrales in beheer gekregen. Met de laadoplossing heeft ook het grijze Uniper toch ook een overwegend duurzaam product in huis.

Ook RWE heeft aangekondigd het concern op te splitsen in een duurzame en een fossiele tak.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: RWE, Uniper | Foto: Easycharge.me

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie