Algen geven verf AkzoNobel groen tintje

Algen geven verf AkzoNobel groen tintje

10-05-2013 13:52 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

AkzoNobel gaat hernieuwbare olie uit algen gebruiken om zijn CO2-uitstoot te verlagen. De olie zal toegepast worden in onder andere verfproducten.

Pionier in hernieuwbare oliën Solazyme en AkzoNobel gaan de oliën zo ontwikkelen dat ze geschikt zijn voor gebruik in de producten (met name chemicaliën en verfproducten) van de Nederlandse multinational. Halverwege dit jaar starten de bedrijven met de ontwikkeling van de oliën. In 2014 moet de productie van start gaan, in een fabriek van Solazyme in Brazilië.

AkzoNobel maakte in februari dit jaar zijn nieuwe duurzaamheidsdoelstellingen bekend. Een van die doelstellingen is het verlagen van de CO2-uitstoot per ton product met 25 tot 30 procent in 2020, vergeleken met 2012. De biobrandstoffen van Solazyme moeten AkzoNobel helpen dit doel te bereiken.

Bron: Environmentalleader Foto: Si Griffiths via Wikimedia Commons

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie