Chinezen kopen failliete Limburgse zonnepanelenbouwer

solar

23-02-2016 18:12 | Door: Thijs ten Brinck

De Chinese zonnepanelenproducent Trina Solar neemt de machines en het vastgoed van de Limburgse zonnepanelenmaker Solland Solar over uit de faillissementsboedel.

Solland Solar kon medio 2015 niet meer aan zijn financiële verplichtingen voldoen. In augustus vorig jaar viel het doek voor het bedrijf definitief. Daarmee kwamen 71 werknemers op straat te staan.

Jaarproductie van 200 megawatt

Volgens de curator gloort er nu hoopt voor de oudmedewerkers van Solland Solar. De nieuwe eigenaar is van plan om 100 mensen aan te nemen en geeft volgens De Limburger aan zoveel mogelijk van het oorspronkelijke personeel te willen aantrekken.

Kort voor het faillissement kondigde de toenmalige Italiaanse eigenaar van Solland Solar nog aan met Trina Solar te gaan samenwerken. De Chinese order van 200 megawatt aan zonnepanelen kon het Limburgse bedrijf echter niet meer redden.

Als nieuwe eigenaar krijgt Trina nu toch zijn gewenste productiecapaciteit in Nederland. De productie van de zonnecellen wordt naar verwachting binnen enkele maanden weer opgestart. Het Chinese Trina Solar behoort tot de grootste zonnepanelenproducenten ter wereld.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: De Limburger, SolarMagazine | Foto: Scott Robinson, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie