E.on brengt eigen thuisaccu op de markt

e.on

01-03-2016 07:12 | Door: Thijs ten Brinck

Het Duitse energieconcern E.on ontwikkelt met het Duitse bedrijf Solarwatt een accusysteem voor thuisgebruik.

E.on denkt dat de aankoop van zonnepanelen in Duitsland binnen enkele jaren standaard samengaat met de installatie van een accusysteem.

E.on heeft in Duitsland 6 miljoen klanten

Bovendien ziet het Duitse energieconcern een grote markt in de 1,5 miljoen zonnepaneleninstallaties die in Duitsland al in gebruik zijn.

“Een groeiend deel van onze klanten wil energie-autonoom zijn”, zegt Bernhard Reutersberg, Chief Markets Officer bij E.on. “Samen met Solarwatt willen we een leidende rol spelen in de markt voor energieopslag in Duitsland.”

Of E.on ook voor Nederland en andere landen plannen heeft met de accu’s vermeldt het persbericht niet.

Solarwatt levert zijn systemen wel al in Nederland. Deze thuisaccu’s hebben een capaciteit van 4,4 kilowattuur. De samenwerking met E.on biedt Solarwatt toegang tot het enorme klantenbestand van E.on.

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: E.on | Foto: E.on

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie