Bloomberg: Nederlandse zonne-energie in 2014 prijsconcurrerend

Bloomberg: Nederlandse zonne-energie in 2014 prijsconcurrerend

16-03-2012 20:50 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In Nederland kan zonne-energie in 2014 al prijsconcurrerend zijn met gangbare elektriciteit. Bloomberg stelt dat dit mogelijk is op basis van een investeringsrendement van 4 procent.

Afgelopen jaar was de gas- en elektriciteitsprijs van fossiele oorsprong in Nederland gemiddeld €0,22 per kWh stroom.

De prijs van zonnepanelen is momenteel, ten opzichte van maart 2011, al met 45 procent gedaald. Op basis hiervan verwacht Bloomberg dat zonne-energie in 2014 prijsconcurrerend kan zijn met gangbare elektriciteit, op basis van een investeringsrendement van 4 procent.

Eerder nog zou uit een onderzoek van Natuur en Milieu hebben gebleken dat zonne-energie nu al kostenconcurrerend is met traditionele energie. Hoewel Bloomberg voorzichtiger is, ziet ook dit onderzoeksbureau binnen afzienbare tijd zonne-energie een belangrijke energiebron worden.

Rendement

Landen investeren tegenwoordig steeds meer zonne-elektriciteit, wat het minder duur maakt om deze vorm van energie te produceren.

In Duitsland, Denemarken, Portugal, Spanje en Australië kan zonne-energie volgens Bloomberg al concurreren met conventionele energie. Consumenten in deze landen kunnen nu al een investeringsrendement van 6 procent behalen.

Van Japan, Frankrijk, Griekenland en Turkije wordt verwacht dat de gemiddelde prijs van zonne-energie tussen 2015 en 2020 laag genoeg is om te concurreren met gangbare elektriciteit.

Bron: Bloomberg

Foto: CJ's

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie