Nederlandse ankers houden drijvende windmolens VS in toom

anker

11-03-2016 12:21 | Door: Thijs ten Brinck

Offshorebedrijf Vryhof Anchors uit Capelle aan de IJssel werkt samen met specialisten van Amerikaanse universiteiten aan bevestigingsmiddelen voor drijvende windparken.

Vryhof Anchors onderzoekt samen met wetenschappers van de Texas A&M University, de University of Maine en UMass Amherst de wisselwerking van verschillende zeebodems en ankersystemen.

Vryhof leverde ook de ankers voor Texel’s getijdenplatform

Het project, met een looptijd van drie jaar, heeft een budget van $ 0,5 mln.

In de Verenigde Staten is er nog betrekkelijk weinig ervaring met offshore windenergie. Verschillende partijen in de VS overwegen nu alsnog de bouw van grote windprojecten op zee. Drijvende windturbines spelen in de plannen een grote rol.

Vryhof Anchors is expert op het verankeren van drijvende constructies op zee. Van oorsprong werkt het Nederlandse bedrijf veel voor de olie- en gassector.

Vryhof ontwikkelt nu ook voor duurzame installaties de ankersystemen, onder meer voor de drijvende windmolens van het Noorse oliebedrijf Statoil. Ook het dobbberende Bluetec-getijdenplatform is door Vryhof stevig voor de kust van Texel verankerd. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Vryhof, Recharge | Foto: Kyle James, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie