Schneider Electric koppelt thuisaccu’s aan weersvoorspelling

ecoblade

14-03-2016 16:00 | Door: Thijs ten Brinck

Het Franse industrieconcern brengt opslagsystemen voor elektriciteit op de markt. De modulaire EcoBlade-accu’s zijn geschikt voor huishoudens, datacentra en netbeheerders.

Schneider Electric zegt de accusystemen vanaf volgend jaar te leveren en te installeren, voor een prijs van 'minder dan' $ 500 per kilowattuur aan opslagcapaciteit.

Goedkoper dan Tesla Energy

Volgens Schneider is zijn systeem, als je de installatie meerekent, goedkoper dan de thuisaccu’s van Tesla.

Net als Tesla richt Schneider Electric zich met de energieopslagsystemen zowel op thuisgebruik als op grote industriële toepassingen. De EcoBlades, ongeveer zo groot als een Flatscreen-TV, zijn daartoe los maar ook in grote aantallen tegelijk bruikbaar.

Schneider Electric biedt de energieopslag aan in combinatie met zijn Struxureware-software. Dit softwarepakket analyseert het lokale energieverbruik en zet dit af tegen de weersvoorspellingen. Zo stemt de software tot 72 uur vooruit het gebruik en de opslag van energie af op de opbrengst van zonnepanelen of windparken.

Voor het Struxurewarepakket ontving Scheider Electric eind 2015 een European Utility Award.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Schneider Electric, Forbes | Foto: Schneider Electric (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie