Total steekt jaarlijks $ 0,5 mln in duurzame energie

total

22-03-2016 09:13 | Door: Thijs ten Brinck

De inkomsten uit zonne-energie nemen voor het Franse olieconcern Total toe. Daarnaast zet het concern in op de inzet van biobrandstoffen.

De komende jaren verwacht Total elk jaar $ 500 mln te investeren in schone energie. Dat schrijft PV-Magazine op basis van het jaarverslag van Total over 2015. 

Zonnepanelen en CSP-centrales

Total is sinds 2011 meerderheidsaandeelhouder van Sunpower, een van de grootste bedrijven in de zonnepanelenindustrie. Sunpower leverde in het afgelopen jaar een groot project op in de Verenigde Staten en droeg sterk bij aan de omzet in de Marketing & Services-divisie, waar het dochterbedrijf onder valt.

Naast Sunpower heeft Total ook belangen in een zonthermische energiecentrale in Abu Dhabi en in de uitrol van zonnepanelenprojecten in ontwikkelingsgebieden in Zuid-Afrika. Recent maakte Total ook bekend betrokken te blijven bij de ontwikkeling van nieuwe types zonnepanelen via het Belgisch-Nederlandse onderzoekscentrum Imec.

Via de Amerikaanse start-up Amyris is Total ook betrokken bij de productie van bio-kerosine voor de luchtvaart.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Total, PV Magazine | Foto: EYBusman, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie