‘Miljarden voor windenergie in Energieakkoord’

‘Miljarden voor windenergie in Energieakkoord’

30-05-2013 10:56 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Bijna alle kolencentrales worden gesloten en op termijn vervangen door windmolens op zee. Dat staat volgens De Telegraaf in het voorlopige Energieakkoord.

De Telegraaf heeft een voorlopige versie van het Nationaal Energieakkoord tussen energiebedrijven, de industrie, milieuorganisaties en werkgevers in handen gekregen. Dit akkoord moet begin juli worden omgezet in wetgeving en zo een duurzame transitie in Nederland op gang zetten, een CO2-reductie realiseren en bedrijven in de bouw en techniek stimuleren door hen werk te bieden.

Een extra belasting van €0,06 per kubieke meter op gas moet de investeringen onderbouwen. Alleen mensen met een energiezuinig huis kunnen deze belasting via de belastingaangifte terugvragen. Ook wordt het voor eigenaren van een huis dat veel energie verbruikt moeilijker om een hypotheek te krijgen. Daarnaast wordt de gemeentelijke onroerendezaakbelasting aan de energiezuinigheid gekoppeld.

De berichtgeving staat tegenover eerdere berichten van het Financieele Dagblad. Coalitiepartijen VVD en PvdA en staatssecretaris Frans Weekers van Financiën willen volgens de krant dat het Energieakkoord geen extra geld kost. Daarnaast zouden werkgevers – die ook aan het akkoord meeschrijven – meer geïnteresseerd zijn in investeringen in biomassa, in plaats van windmolens.

Bron: Novum

Foto: Stefan Gara via Flickr.com

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie