‘Zelfstroom lanceert grootste duurzame crowdfunding ooit’

zonnepanelen

26-03-2016 09:46 | Door: Thijs ten Brinck

Zonnepanelenverhuurder Zelfstroom hoopt € 1 mln op te halen om zonnepanelen voor te financieren. De crowdfunding is voor Nederland de ‘grootste crowdfunding voor duurzame energie tot nu toe’.

Zelfstroom levert en installeert zonnepanelen onder een leaseconstructie. Het bedrijf merkt dat de vraag naar deze vorm van verduurzaming bij huishoudens snel groeit.

Op naar de € 100 mln

“De lente, de lage prijzen en het feit dat huren van zonnepanelen steeds bekender wordt, zorgen er nu dus ook voor dat de crowdfundingprojecten van Zelfstroom groter worden en elkaar sneller opvolgen”, zegt Justin van der Loo, CFO bij Zelfstroom.

Zelfstroom ronde recent zijn derde crowdfundingproject af, voor een bedrag van € 600.000. Nog geen twee weken later lanceert het bedrijf een nieuwe campagne, nu met € 1 mln als investeringsdoel. Financiers krijgen 7 procent rente op het ingelegde geld, bij een looptijd van twee jaar.

Zelfstroom oprichter Bram Leijten zei in DuurzaamBV radio binnen vijf jaar voor € 100 mln aan zonnepanelen te willen verhuren in Nederland. Van der Loo: "Het feit dat we nu al een project van € 1.000.000 neerzetten, laat zien dat we serieus op weg zijn.” 

Met de nieuwe crowdfunding installeert Zelfstroom zonnepanelen bij 250 huishoudens.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Zelfstroom | Foto: Bromford, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie