Ikea gaat weer zonnepanelen aan de man brengen

Ikea

01-04-2016 12:01 | Door: Dimitri Reijerman

Ikea start nog in de eerste helft van dit jaar met de verkoop van zonnepanelen in zijn Nederlandse winkels. Eerder werd de verkoop van panelen van het Chinese Hanergy door Ikea gestaakt.

Naast de verkoop van zonnepanelen in Nederlandse vestigingen, wil de Zweedse retailer ook in het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland verkooppunten openen, meldt PV Magazine. Daarbij kiest Ikea niet meer voor een toeleverancier, maar zal het bedrijf afhankelijk van de markt overeenkomsten sluiten met verschillende fabrikanten en installateurs.

Bovendien zullen de zonnepanelen en toebehoren, zoals inverters en bevestigingsmaterialen, niet langer onder de eigen merknaam te koop zijn.

In de periode 2016-2017 wil Ikea de verkoop nog verder uitbreiden tot zeker negen landen. De panelen zijn ook te koop via de webshop van het bedrijf. Ikea zegt de ambitie te hebben om uit te groeien tot de grootste verkoper van zonnepanelen op de consumentenmarkt.

Niet langer Hanergy

Eind 2014 begon Ikea met de verkoop van panelen van de firma Hanergy. Eind oktober werd de overeenkomst zonder opgaaf van reden door Ikea gestaakt, waardoor er eind vorig jaar niet langer panelen te koop waren bij de retailer. Dit had mogelijk te maken met de financiële moeilijkheden waarin Hanergy vorig jaar verzeild raakte.

Ikea zegt veel geleerd te hebben van de pilots in onder andere Nederland. Klanten zouden de prijstransparantie waarderen, net als de eenvoud van het product en de mogelijkheid om zelf groene stroom te produceren. Ook past zonne-energie binnen de bedrijfsfilosofie van het concern. Zo heeft het bedrijf op grote schaal geïnvesteerd in de installatie van zonnepanelen op zijn bedrijfspanden.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: PV Magazine | Foto: Ikea (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie