‘Shell onderzoekt windstroom als energiereserve’

04-04-2016 09:17 | Door: Erik Verheggen

Shell en andere olieconcerns presenteren binnenkort plannen om de verwachte opbrengst van zonne- en windstroom mee te kunnen tellen als energiereserves.

Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD). Deze maand spreken partijen in Geneve over herziening van de manier waarop over energiereserves wordt gerapporteerd.

Shell zou bio-energie, geothermie, wind en zonne-energie willen toevoegen aan die afspraken. Het is nu nog moeilijk om de verwachte opbrengst van duurzame energie te vergelijken met olie en gasvondsten die in de grond zitten. Volgens het FD werkt Shell nu aan een rekenmodel van zogenoemde cumulatieve toekomstige output, waarin alle energiebronnen meetellen.

In maart werd bekend dat Shell wil meebieden in een tender voor twee windparken die voor de kust van Zeeland moeten verrijzen. Met een capaciteit van samen 1.400 megawatt zijn het de grootste windprojecten van Europa. Nieuwe afspraken over hoe de opbrengst van dit type projecten meetelt, moet het verdienmodel duidelijker maken voor investeerders.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: FD | Foto: Shell (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie