Rotterdam investeert fors in zonne-energie

05-04-2016 10:30 | Door: Eelco Brandes

Rotterdam gaat fors investeren in zogenoemde zonneparken. Op meer dan 100 hectare braakliggend terrein in de stad en in de haven komen zonnepanelen.

Dat meldt Solar magazine. De gemeente wil op meer dan tachtig schooldaken zonne-energie opwekken. Daarnaast moeten er zeker 10.000 groene energielabels voor woningen bijkomen en wil de gemeente de tweetaktscooters en -brommers aanpakken. Deze voertuigen zijn luchtvervuilend en vormen volgens Rotterdam een risico voor de gezondheid van fietsers en voetgangers.

Knelpunten

Voor verschillende locaties is de stad met initiatiefnemers in gesprek om knelpunten weg te nemen. Hierbij onderzoekt Rotterdam of ze de kosten voor ontwikkelaars kan drukken. Daarnaast faciliteert de stad de toegang tot externe fondsen voor innovatie en energietransitie.

Klimaatakkoord

Aanleiding voor de duurzame maatregelen is het klimaatakkoord dat onlangs in Parijs is gesloten. De Rotterdamse wethouder Pex Langenberg (Duurzaamheid) presenteerde het plan maandag tijdens een werkbezoek van staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu).

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Solar Magazine | Foto: cquarles via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie