Spa plaatst 8.260 zonnepanelen op bottelarij

07-04-2016 09:15 | Door: Eelco Brandes

De Belgische fabrikant Spa gaat 8.260 zonnepanelen plaatsen op het dak van de bottelarij. Daarmee creëert het bedrijf de grootste fotovoltaïsche installatie van Wallonië.

Dat meldt Engineeringnet.be. De panelen liggen op het dak van de bottelarij en op de hangars van Spa Monopole, waar het hoofdkantoor van de fabrikant is gevestigd. De groene stroom die de zonnepanelen jaarlijks produceren, wordt geschat op 1.927.800 kilowattuur. Dat is ongeveer 6 procent van het jaarlijkse energieverbruik van Spa Monopole.

Derde investeerders

De plaatsing van de zonnepanelen gebeurt volgens het principe van ‘derde investeerders’. De lokale firma Dauvister (Groep Luminus) nam de investering van de zonnepanelen op zich.

Spa plaatste eerder al duizend zonnepanelen met een oppervlakte van 2.450 vierkante meter op zijn bottelinglocatie Bru-Chevron. Samen met Monopole beschikt Spa in totaal over 28.450 vierkante meter aan zonnepanelen met een jaarlijkse productie van 2,1 miljoen kilowattuur.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Engineeringnet | Foto: Martin Abbeglen via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie