ANWB peilt mening over windmolens voor de kust

ANWB peilt mening over windmolens voor de kust

06-06-2013 13:38 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De ANWB wil van zijn leden weten wat ze vinden van windmolens vlak bij de kust. Die windmolens zijn vanaf het strand zichtbaar.

Windmolens op zee staan meestal buiten de 12-mijlsgrens, dat wil zeggen: verder dan 23 kilometer uit de kust. Het is echter duur om windmolens zo ver weg te plaatsen, dus overweegt het kabinet om ook windmolens te plaatsen binnen die zone, wat goedkoper is.

De ANWB maakt zich zorgen over die plannen, omdat de windmolens binnen die 12-mijlsgrens erg zichtbaar zijn. De bond vindt het kusttoerisme een belangrijke economische factor, en nodigt recreanten en toeristen dus uit om op de website hun mening te geven over zichtbare windmolens.

De aankondiging van de ANWB roept vragen op over achterliggende belangen. Zo twitterde hoogleraar Jan Rotmans dat kolencentrales ook goed zichtbaar zijn vanaf de kust van Zuid-Holland, en vroeg hij zich af ‘Welk belang hier nu weer achter schuilt?’.

Bron: ANP Foto: FaceMePLS via Wikimedia Commons

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie