VVD: EU-commissaris horen over zonnepanelen

VVD: EU-commissaris horen over zonnepanelen

06-06-2013 16:48 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De VVD wil dat eurocommissaris Karel De Gucht (Handel) zich in de Tweede Kamer komt verantwoorden over zijn besluit om een heffing in te stellen op de import van goedkope Chinese zonnepanelen. 

VVD-Kamerlid René Leegte vindt de heffing 'onbegrijpelijk en onverantwoord'. Hij vreest dat het besluit Nederlandse omzet en banen gaat kosten en dat de zonnepanelen stukken duurder worden. 'Goedkope panelen zijn goed voor Europa. Ik vrees dat importeurs en installatiebedrijven de komende maanden in zwaar weer terecht zullen komen. Terwijl de zomer nu juist een periode is waar de vraag naar zonnepanelen wordt aangewakkerd.'

Woensdag reageerde ook minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) afwijzend op het besluit van de Europese Commissie.

Bron: ANP Foto:  risastla via Flickr.com

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie