Knook in de Week: de duurzame toekomst van Shell

Shell

12-04-2016 13:58 | Door: Dimitri Reijerman

Shell is niet langer louter geïnteresseerd in gas en olie. In toenemende mate investeert het bedrijf in duurzame energieprojecten. Wel moet het bedrijf nog wat wennen aan die nieuwe energiebronnen.

Dat zei Robert-Jan Knook in zijn wekelijkse Knook in de Week op DuurzaamBV Radio. Knook schetst het beeld van het 'klassieke' Shell, waarin non-stop olie werd opgepompt en waarbij het aandeel gewild was bij pensioenfondsen. Maar ook Shell moet zich aanpassen aan de energietransitie richting een duurzame energievoorziening in Nederland en de wereld.

Op de markt voor duurzame energie liggen ook voor traditioneel fossiele energiebedrijven als Shell toekomstkansen. En die kansen lijkt het bedrijf ook te zien. Zo wil Shell meebieden op een groot windpark in Borssele en investeert het concern in bedrijven die actief zijn in de hernieuwbare energiesector.

Waar Shell wel aan moet wennen, net als zijn aandeelhouders, is het feit dat bijvoorbeeld windenergie niet goed in vaten is uit te drukken. Het oliebedrijf gaat daarom samen met collega's bekijken hoe deze vorm van energie alsnog op een 'fossiele' wijze in de boeken kunnen schrijven.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Foto: Shell

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie