Transparante zonneramen begin 2017 op de markt

13-04-2016 07:01 | Door: Eelco Brandes

De Powerwindow, die de Delfste start-up Physee met OVG Real Estate test, is begin 2017 op de markt verkrijgbaar. Het is het eerste transparante zonneraam ter wereld dat zonlicht omzet in elektriciteit.

Dat zei Willem Kesterloo, medeoprichter en CFO Physee (spreek uit als ‘visie’ ) op Duurzaam BV Radio. De PowerWindow wordt per juni in samenwerking met OVG Real Estate (OVG) getest, aldus Kesterloo. “De pilot duurt een half jaar en wordt eind dit jaar afgerond en geëvalueerd. Begin 2017 worden de eerste commerciële activiteiten verwacht.”

Business plan

Kesterloo hoopt dat de pilot het business plan van Physee onderstreept. “We hebben de wens dat de PowerWindow een commercieel succes kan worden en bijdraagt aan energie-efficiëntie van de omgeving. En het voldoet aan de richtlijnen van de overheid.”

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Duurzaam BV Radio | Video: Physee

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie