Media Park wil groener worden door 100 kiloton CO2 te besparen

15-04-2016 09:23 | Door: Eelco Brandes

Het Media Park in Hilversum stapt deze maand over op groene stroom. De duurzame stap betekent voor 2020 een besparing van 100 kiloton CO2 per jaar.

Het initiatief komt voort uit de nieuw opgezette samenwerking Media Groen. Hierin nemen projectpartners deel, waaronder RTL Nederland, NPO, Ericsson, Beeld&Geluid en Media Park Beheer.

De op het Media Park gevestigde bedrijven wisselen reeds diverse ideeën uit over duurzame oplossingen en mogelijkheden. De ideeën variëren van het hanteren van een slaapstand op de verlichting, beeldschermen en pc's tot de installatie van een geavanceerd gebouwbeheerssysteem om het klimaat in de studio's te regelen.

Klimaatneutraal

Media Groen sluit aan bij het programma 'Duurzaam Hilversum 2016-2020' van de gemeente Hilversum. Dit programma heeft als doelstelling dat Hilversum klimaatneutraal moet zijn in 2050.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Media Park | Foto: Flickr  Creative Commons

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie