Stroom-uit-plant-startup wint pitchprijs

Stroom-uit-plant-startup wint pitchprijs

10-06-2013 11:37 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Wageningse bedrijfje Plant-e heeft vorige week een pitchprijs gewonnen op de vastgoedbeurs PROVADA.

Tijdens de jaarlijkse vastgoedbeurs PROVADA, die van 4 tot 6 juni in de RAI gehouden werd, werd Plant-e de winnaar van de Duurzame Innovatie Pitch 2013. Jurylid Dietmar Werner, directeur van VolkerWessels, overhandigde de cheque van €5.000 aan Marjolein Helder en Nanda Schrama, de CEO en CMO van Plant-e. “Het bijzondere van Plant-e is dat het een duurzame oplossing is uit de natuur die op grote schaal en over de hele wereld toegepast kan worden,” stelde de jury.

Plant-e is erg blij met de prijs. “Duurzaamheid in de vastgoedsector staat wat ons betreft nog in de kinderschoenen. De jury heeft visie en lef getoond door voor Plant-e te kiezen,” vertelde Helder in haar bedankje aan de jury.

De Duurzame Innovatie Pitch 2013 werd dit jaar voor de vierde keer uitgereikt en is een initiatief van de Dutch Green Building Council dat hiermee jonge organisaties wil aanmoedigen om op een duurzame en innovatieve manier bij te dragen aan de verduurzaming van Nederland.

Help Plant-e

Plant-e is in 2007 ontwikkeld door wetenschappers van de Universiteit van Wageningen. In een eerder interview met DuurzaamBedrijfsleven.nl legde Helder het concept al uit. Plant-e is een duurzame innovatieve manier om elektriciteit te produceren met behulp van levende planten.

Sinds 2010 staat er op het groene dak van het Nederlandse Instituut voor Ecologie (NIOO) een demonstratie-opstelling. In 2012 kreeg het kleine Wageningse bedrijf een Pre-Seed Grand van €250.000 om hun idee verder te kunnen ontwikkelen en te commercialiseren. Momenteel wordt er gewerkt aan een prototype om in 2014 de eerste field-pilots te kunnen starten.

Zelf kunnen consumenten Plant-e ook steunen via het crowdfundingplatform, OnePlanetCrowd.nl. Deze actie loopt nog tot eind juni.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie