Grootste kolenbedrijf ter wereld investeert in zonne-energie

Grootste kolenbedrijf ter wereld investeert in zonne-energie

10-06-2013 13:27 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Coal India, het grootste kolenbedrijf ter wereld, gaat 2 megawatt aan zonne-energie installeren. Daarmee wil het bedrijf besparen op energiekosten.

‘India heeft een overvloed aan zon,’ aldus Coal India. ‘De uitputting van fossiele brandstoffen maakt het noodzakelijk te kijken naar de mogelijkheden van hernieuwbare energie zoals zon en wind.’

Een kolenbedrijf dat investeert in zonne-energie is goed nieuws. Echter, voor een groot bedrijf als Coal India is 2 megawatt aan zonne-energie heel erg weinig. Zo staat er in Nederland meer dan 260 megawatt aan zonne-energie geïnstalleerd en gaat de wooncorporatie De Alliantie 1 megawatt aan zonne-energie installeren in 2013.

Maar India heeft regelmatig last van het uitvallen van het elektriciteitsnet, waardoor hele steden zonder stroom komen te zitten. Met zonne-energie worden dorpen en steden minder afhankelijk van het nationale energienet, waardoor stroomuitval minder waarschijnlijk wordt.

Bron: oilprice.com Foto: Nitin Kirloskar via Wikimedia Commons

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie