Anode Energie neemt belang in ‘slimme’ energieleverancier Senfal

20-04-2016 10:56 | Door: Eelco Brandes

Anode Energie gaat financiële armslag bieden aan Senfal. De start-up verzorgt energielevering naar eigen zeggen op een slimme, duurzame manier, door afnamepatronen automatisch af te stemmen op de actuele inkoopprijzen op de energiemarkten.

Senfal is sinds augustus 2014 actief en is per november 2014 gevestigd in de bedrijfsincubator UtrechtInc. Het bedrijf heeft momenteel klanten in de koel- en vriessector, waar het in samenwerking met verschillende energieleveranciers koelvermogens op een slimme manier aanstuurt.

Afstemming

Daarnaast speelt Senfal een centrale rol in het innovatieproject Jouw Energie Moment 2.0 in Breda. Het team van Senfal bestaat uit softwareontwikkelaars en commercieel gerichte energiespecialisten.

Sander ten Kate, directeur Senfal, signaleert dat er behoefte is aan afstemming tussen verbruik en markt. “Dankzij deze samenwerking krijgen we meer armslag om onze technologische voorsprong in de markt uit te bouwen."

Los van conventies

Anode Energie is een leverancier die niet alleen eigen klanten bedient, maar ook de inkoop en balancering verzorgt voor diverse leveranciers in de Benelux. Daardoor heeft Anode een goede toegang tot de verschillende energiemarkten.

Eric van Teeffelen, directeur Anode Energie, heeft vertrouwen in de start-up. "De manier waarop de mensen van Senfal naar de markt kijken bevalt ons wel: innovatief, los van conventies. We verwachten een mooie toekomst."

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Senfal | Foto: Flickr Creative Commons

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie