Ontdek hoe stadswarmte 194.611 ton CO2-uitstoot bespaart

21-04-2016 07:11 | Door: Eelco Brandes

Stadswarmte draagt bij aan minder CO2-uitstoot, meent Nuon. Alleen vorig jaar al is door gebruik van stadwarmte 194.611 ton minder CO2 uitgestoten in vergelijking met individuele HR-ketels op gas.

Stadswarmte is een energievoorziening die gebruikmaakt van restwarmte die vrijkomt bij elektriciteitsopwekking of verbranding van afval. Nuon zorgt ervoor dat warmte die normaal gesproken in de lucht of het oppervlaktewater verdwijnt, wordt hergebruikt om woningen, bedrijven en instellingen in de omgeving te verwarmen en van warm water te voorzien.

205.000 aansluitingen

In Nederland heeft Nuon, omgerekend naar woningen, 205.000 aansluitingen op stadswarmte. Nuon zorgt met de online publicatie van de CO2-reductierapporten voor relevante informatie per stadswarmteregio.

De bron van stadswarmte bepaalt de wijze waarop de CO2 wordt gereduceerd. Uit de cijfers blijkt dat de gebieden waar een afvalenergiecentrale de bron is, zoals in Rotterdam, Arnhem en Nijmegen, de CO2-besparing hoger is.

CO2 calculator

Klanten van Nuon kunnen nu zelf bekijken hoeveel CO2 zij in hun eigen huis hebben bespaard. Met de CO2-calculator zorgt Nuon ervoor dat bewoners met stadswarmte direct zien hoeveel kilo CO2 ze bespaard hebben door in te vullen hoe groot het jaarverbruik was.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Nuon | Foto: Flickr Creative Commons

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie