Siemens trekt stekker uit zonne-energie

Siemens trekt stekker uit zonne-energie

17-06-2013 14:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Siemens is er niet in geslaagd een koper te vinden voor zijn activiteiten op het gebied van zonne-energie en trekt de stekker er uit.

Dat besluit, maandag wereldkundig gemaakt door het Duitse technologieconcern, zet 280 banen op de tocht.

Siemens zette de activiteiten in oktober vorig jaar in de etalage en sprak sindsdien met een paar potentiële kopers. ‘Door de steeds moeilijkere marktomstandigheden is het duidelijk geworden dat we geen koper zullen vinden. De onderhandelingen met geïnteresseerden leidden niet tot een akkoord,’ aldus een woordvoerder. In de afgelopen 2 jaar zorgden de activiteiten voor een verlies van 784 miljoen euro.

Bron: ANP Foto: High Contrast via Wikimedia Commons

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie