Bloomberg kiest EWT als Energie Pionier 2016

26-04-2016 09:21 | Door: Eelco Brandes

Emergya Wind Technologies (EWT) is door Bloomberg New Energy Finance uitgeroepen tot New Energy Pioneer 2016. Hiermee is het Nederlandse bedrijf wereldwijd erkend als pionier in de windenergiesector.

De prijs werd toegekend aan tien bedrijven die worden gezien als revolutionaire pioniers in de energiesector. De uitreiking was tijdens de energiebijeenkomst van het Amerikaanse medium Bloomberg, genaamd Future of Energy Summit in New York. 

EWT maakt gebruik van windtechnologie om decentrale energie oplossingen te bieden. Het bedrijf is actief in Noord-Amerika, Europa en Azië en wordt beschouwd als een wereldwijde leider in de subMW-windsector.

Honderden kandidaten

Bloomberg New Energy Finance selecteert jaarlijks tien New Energy Pioneers uit honderden kandidaten in diverse energiecategorieën: wind, zon, bio, opslag en export. Een onafhankelijk panel van experts kiest de winnaars aan de hand van de criteria innovatie, momentum en wereldwijd potentieel.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: EWT | Foto: EWT

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie