Saudi-Arabië investeert $ 2.000 mrd voor onafhankelijkheid olie

26-04-2016 07:04 | Door: Eelco Brandes

Saudi-Arabië gaat zijn investeringen in multinationals en nieuwe duurzaamheidstechnologie uitbreiden van  $ 160 mrd naar $ 2.000 mrd. Het land wil zo minder afhankelijk worden van zijn olie-inkomsten.

Dat schrijft USAToday.com. Een investeringsplan is onderdeel van de lang verwachte koerswijziging die Saudi-Arabië maandag aankondigde. De verdiensten uit duurzame energie moeten de inkomsten uit ruwe olie opvangen nu steeds minder landen olie importeren. De opbrengsten uit olie staan gelijk aan 90 procent van de totale staatsbegroting.

Beursgang

Saudi-Arabië gaat staatsbedrijven naar de beurs brengen. Daaronder ook aandelen van het staatsoliebedrijf Aramco. Volgens Saudi-Arabië heeft het bedrijf een marktwaarde van tenminste $ 2.000 mrd. Zeker is dat niet het hele concern naar de beurs wordt gebracht.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron:  USAToday | Foto: Flickr  Creative Commons

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie