Nieuwe techniek maakt zonnepanelen op zee mogelijk

28-04-2016 14:42 | Door: Eelco Brandes

Wetenschappers van de Technische Universiteit van Wenen ontwikkelen een zonnepanelenplatform dat sterk genoeg is om in een ruige zee geplaatst te worden. De techniek maakt het wellicht mogelijk om in de toekomst op zee te wonen.

De ontwikkelaars beweren een platformsysteem te hebben bedacht dat elke golf kan weerstaan. Onder de platforms zitten met lucht gevulde vaten waarvan de onderkant open is. Doordat de vaten van zacht materiaal zijn gemaakt, veranderen ze van vorm zodra er een harde golf komt. 

Woningen op zee

De wetenschappers zien allerlei kansen met de techniek. Zo kunnen de platforms gebruikt worden voor de duurzame energieopwekking voor aquaboerderijen, ontziltingsinstallaties of, in de verre toekomst, voor woningen op zee. De universiteit richt zich nu op het vinden van investeerders.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: TU Wenen | Foto: TU Wenen

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie