Bedrijven pleiten voor 'krachtig' Energieakkoord

Bedrijven pleiten voor 'krachtig' Energieakkoord

20-06-2013 09:56 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

40 partijen roepen de onderhandelaars bij het Energieakkoord op om tot een krachtige overeenkomst te komen.

"Een stabiel en gezond investeringsklimaat voor energiebesparing en duurzame energie zal een groene groei impuls geven aan onze economie," schrijven de 40 partijen waaronder AkzoNobel, Philips en Eneco in een open brief. "Dat is goed voor onze werkgelegenheid en onze internationale concurrentiepositie."

Op dit moment zijn de onderhandelingen voor het Energieakkoord binnen de SER in volle gang. De gesprekken moeten leiden tot een plan voor het opwekken van 16 procent duurzame energie in 2020. Aan tafel zitten vele schijnbaar tegengestelde belangen, waaronder de milieubeweging en werkgeversorganisatie VNO-NCW.

De briefschrijvers benadrukken het belang van het akkoord. "U staat op het punt geschiedenis te schrijven met een uniek Nationaal Energieakkoord. Natuurlijk wegen de laatste loodjes het zwaarst, maar de beloning is dan ook navenant: de Nederlandse economie heeft het akkoord juist nu keihard nodig."

Met de brief voegen de bedrijven zich bij een oproep van Paul Polman (CEO Unilever), Marjan Minnesma (directeur Urgenda) en Maurits Groen (duurzaam ondernemer). Deze top 3 van duurzame Nederlanders riep de onderhandelaars op om 'lef' te tonen.

Foto: Wesley de Ridder via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie