Prijsvechten zorgt voor recordprijsdaling zonne-energie

06-05-2016 07:00 | Door: Eelco Brandes

De prijs van zonne-energie heeft een nieuw dieptepunt bereikt. In Dubai gaat een prijsvechtend consortium van bedrijven voor $ 0,0299 per kilowattuur zonnestroom leveren. 

De prijs werd betaald tijdens een veiling van 800 megawatt van het enorme Mohammed bin Rashid al-Maktoum-zonneproject. De prijs is maar liefst 15 procent lager dan het eerdere record dat vorige maand in Mexico werd neergezet, schrijft Bloomberg.

“De biedingen laten zien dat bieders bereid zijn om een risico te nemen om de goedkoopste leverancier van zonnestroom te kunnen zijn”, zegt Jenny Chase, head of solar analysis Bloomberg.

Het bod voor het zonneproject is een derde lager dan de prijs voor elektriciteit die per 2020 wordt gegenereerd door een nieuwe kolencentrale in Dubai.

Summer in the city, nu tijdelijk 2e magazine GRATIS voor Insiders

Bron: Bloomberg | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie